2014-03

Nedēļas nogales meditācijas retrīts ar Ajahn Kovidu no 2014. gada 28. līdz 31. martam

Aicinām uz meditācijas retrītu, ko vadīs Ajahn Kovida, kas jau vairakkārt vadījusi retrītus Latvijā un ir īpaši iemīļota savas dāsnās sirsnības dēļ. Ajahn Kovida velta īpašu uzmanību katram retrīta dalībniekam, sniedz personīgu atbalstu un konsultācijas par praksi.
Šajā retrītā aicinām piedalīties ikvienu, kam ir interese praktizēt meditāciju un gūt ieskatu Budas mācībā. Retrītā būs iekļautas meditācijas tehnikas sēdus un staigājot, kā arī tradicionāli apzinātības vingrinājumi. Jums būs iespējas tikties ar Ajahn Kovida individuālās sarunās un saņemt atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem.
Retrīta laikā tiks ievērots klusums, izņemot jautājumu un atbilžu stundu. Dienas kārtībā būs kopējās prakses un laiks tikai sev, brokastis un viena galvenā ēdienreize. Tas balstās uz budistu apzinātības principiem.
Dalībniekiem jāierodas uz pasākumu laikus, ikviens dalībnieks aicināts palikt nometnē līdz tās noslēgumam. Iespējams, tas liksies neticami, taču retrīts var kļūt par dzīves pagrieziena punktu un bagātinās Jūsu dzīvi! Šis retrīts piemērots gan iesācējiem, gan pieredzējušiem meditētājiem.
Tos, kas retrītā piedalās pirmo reizi, aicinām īpaši uzmanīgi iepazīties ar uzvedības noteikumiem retrīta laikā. Šo noteikumu ievērošana ir būtiska retrīta daļa, kas palīdz nomierināt prātu, kļūt apzinātākiem, piedzīvot ‘šeit un tagad’. Pieredze liecina, ka tad, ja kāds neievēro noteikumus, zaudētāji ir visi. Tāpēc aicinām būt laipniem pret sevi un citiem meditētājiem!
Vēlamies īpaši uzsvērt, ka (izņemto īpašus laikus diskusijām, sarunām ar skolotāju) retrīta laikā ievēro klusumu, nelieto telefonus, datorus un citas iekārtas, nelasa presi, grāmatas. Ja retrīta laikā nepieciešams ar kādu sazināties, lūdzu vērsties pie retrīta koordinatora, viņš jums palīdzēs. Ja domājat, ka kādam būs nepieciešams ar jums sazināties retrīta laikā, lūdzu atstājiet koordinatora tālruņa nr.
Par uzvedības noteikumiem retrīta laikā lasiet šeit.

Laiks
28.marts 09:00- 31.marts 14:00
„Retrīta dienas kārtība”

Vieta
Sigulda, atpūtas komplekss „Brūveri” (www.hotelbruveri.lv)

Pieteikšanās
Pirms reģistrēšanās izlasiet šo dokumentu - „reģistrācijas kārtība un samaksa.”
Aizpildiet pieteikšanās anketu tiešsaistē šeit.

Dalības ziedojums
65 EUR par 4 dienu retrītu.
(Retrītu rīkošanas pamatā ir brīvprātīgo darbs, turklāt šajā tradīcijā skolotāji nekad nelūdz un nesaņem atlīdzību par mācīšanu. Dalības iemaksa aprēķinātas tā, lai segtu dalībnieku dzīvošanas un ēdināšanas izdevumus, kā arī skolotāja ceļa izdevumus.)

Skolotāja:

KovidaMāsa Kovida (Ajahn Kovida)

Māsa Kovida dzimusi Anglijā un uzaugusi kā jaunākā meita sešu bērnu ģimenē. Bērnībā viņu interesējusi kristietība, savukārt interese par budismu un meditāciju radusies pusaudža gados. Astoņdesmito gadu sākumā viņa pievienojās Kembridžas Budistu Sabiedrībai, kur saskārās ar Adžana Sumedho un Adžana Sučitto mācībām. Adžana Sundaras 1989. gadā vadītais retrīts Amaravati klosterī atstāja uz viņu paliekošu iespaidu, un triju gadu laikā viņa nobrieda kļūt par mūķeni. Pirmos gadus kā mūķene pavadījusi Amaravati klosterī, vēlāk - Čittavivekas klosterī (Anglijā), kur kļuva par vecāko mūķeni.  Šobrīd Ajahn Kovida vada retrītus dažādās pasaules valstīs un turpina mācīties pie skolotājiem Taizemē un Birmā.

 

Pieteikties on-lineAtsauksmes

Par šo pasākumu vēl nav saņemtas atsauksmes

Lai piedalītos domu apmaiņā, jums nepieciešams reģistrēties
Lietotājs:       Parole: