2010-11

Labas meditācijas psiholoģija

Nedēļas nogales meditācijas retrīts

No 26. novembra līdz 28. novembrim, Siguldā, atpūtas kompleksā Brūveri.

Nika Kerola vadībā

Informācija īsumā: Ierašanās piektdien no 18.00, sākums 20.00 un nobeigums svētdien ap 16.00. Dalības ziedojums: 35 lati

JA VĒLIES PIETEIKTIES PĒDĒJĀ BRĪDĪ, TAD ZVANI 25885999!

1. Pieteikšanās kārtība, pasākuma izmaksas

2. Pasākuma programma un skaidrojumi

3. Astoņi uzvedības noteikumi

Meditācijas praktizēšana ikdienas dzīvē ir izaicinājums. Dažkārt to ir grūti savienot ar attiecībām ģimenē, situāciju darbā un dzīves ritmu kopumā. Ir grūti praktizēt, ja nav domubiedru atbalsta un iespējas būt klusumā tad, kad to vēlamies, arī tādēļ, ka esam pakļauti daudzām pasaules piedāvātām izklaidēm un priekiem.

Tātad, kā vislabāk meditēt? Vai ir iespējams piedzīvot dziļākus meditācijas stāvokļus, ja nedzīvojam klosterī kā mūks vai mūķene? Ar ko relaksējoša meditācija atšķiras no atklāsmes meditācijas? Vai ar atklāsmes meditāciju pietiek? Kā to savienot ar attiecībām un pienākumiem? Kā var pildīt visus savus ikdienas pienākumus un sasniegt dziļu meditāciju? Vai vispār vajag mēģināt?

Retrītā tiks pētīti šie jautājumi un tiks piedāvāti ieteikumi, kuri ir balstīti uz rietumu psiholoģijas atziņām par tradicionālām budisma mācībām un meditācijas praksi.

Izšķiroša ir apzinātības piedzīvošana. Tā ietver ne vien prātu, bet arī ķermeni. Ķermeņa sajūtu apzināšanās ir būtiska, lai izkoptu prasmi rast mieru un atklāsmi katrā dzīves mirklī. Apzinātība atklāj nepieciešamību pēc ētiskās un morālās dimensijas dzīvē, kas ir svarīgs labas meditācijas pamats un kas mums palīdz dzīvot gudri un pārvarēt esības priekus un ciešanas.
Retrītā iekļauti daži interaktīvi elementi, lai palīdzētu pamanīt tos individuālos reaktīvos paradumus, kuri ļoti viegli kļūst par traucēkli praksē. Veiksim arī fiziskus vingrinājumus sava ķermeņa un sajūtu labākai apzināšanai, jo tieši fiziskajā ķermenī mēs piedzīvojam savas emocijas.

Niks Kerols dzīvo Londonā, kur darbojas kā konsultants un psihoterapeits, specializējoties seksuālo jautājumu, savstarpējo attiecību un traumu terapijā. Daudzus gadus studējis budismu, šobrīd viņš kā garīgs padomnieks dalās iegūtajās atziņās ar tiem, kurus aizrauj garīgā un meditācijas prakse. Viņš vairāk kā 30 gadus praktize meditāciju un ir vadījis laju kopienu Amaravati klosterī Lielbritānijā.

"Budajana jeb Budas ceļš ir no dogmām brīva un uz pieredzi balstīta esības un apziņas dabas pētīšana. Šis ceļš ir pieejams visiem, un tas norāda uz eksistences dabu, tieši tādu, kāda tā ir mums visiem."
„Ja uzskatām dzīvi par savu skolotāju, ja esam gana pazemīgi un ieguldām vajadzīgo piepūli, ja dzīvojam tikumīgu dzīvi un kopjam savu prātu, mēs saņemam vislielāko balvu - atklāsmi un iekšējo mieru."

Ja esat izlēmuši piedalīties, tad lūdzam iepazīties ar trīs pielikumiem un nosūtīt mums ON-LINE pieteikuma anketu, kuru var atrast teksta beigās!

1. Pieteikšanās kārtība, pasākuma izmaksas

2. Pasākuma programma un skaidrojumi

3. Astoņi uzvedības noteikumi

Īpašas norādes, lai piedalītos retrītā

Ja meditācijas retrītā iepriekš neesat piedalījušies, tad esat lūgti apmeklēt meditāciju pirmdienas vakarā, kad būs iespēja pārrunāt neskaidrības un citus jautājumus, kas palīdzēs izlemt - piedalīties vai nē.
Sīkāka informācija/ organizatori:

Sandis K Dūšelis 25885999

Atsauksmes

Par šo pasākumu vēl nav saņemtas atsauksmes

Lai piedalītos domu apmaiņā, jums nepieciešams reģistrēties
Lietotājs:       Parole: