2009-11

2009.gada 6.-15. novembris 10 dienu meditācijas retrīts Skolotājas Adžan Titamedas (Ajahn Thitamedha) vadībā.

Norises vieta

"Laimes ligzda", atpūtas komplekss.
Cēsu raj. Drabešu pagasta "Lejas Astītes" - (7km no Cēsīm - Rīgas virzienā)

Lielā karte >>

Mazā karte >>

Retrīts/ Meditācijas seminārs

Aicinām piedalīties meditācijas retrītā. Vai nu esat meditācijā iesācējs vai pieredzējis, retrīts padziļinās jūsu praksi un izpratni par meditāciju un apzinātību un palīdzēs dzīvot laimīgāk un piepildītāk.

Budisma mācība par meditāciju un garīgu praksi piedāvā pārbaudītu ceļu uz brīvību no ciešanām. Varbūt neticat, ka tas ir iespējams. Labākais veids to uzzināt ir izmēģinot. Meditācijas retrīta laikā jums nebūs jāpieņem Budisms vai jākļūst par budistu. Jums nav jātic idejām, vienkārši jums jābūt pārliecībai, ka dzīve var uzlaboties. Nav nozīmes, vai piederat kādai reliģijai, vai nē, meditācijas principi strādās neatkarīgi no tā.

Retrītā būs iekļautas meditācijas tehnikas gan sēžot, gan staigājot un tradicionālie ķermeņa apzināšanās vingrinājumi. Pamatā tiks ievērots klusums, bet ar atsevišķām diskusijām un interaktīvām sesijām.
Dienas rutīnā līdzsvarā būs kopējās prakses un laiks tikai sev, brokastis un viena galvenā ēdienreize. Tas balstās uz budistu apzinātības un draudzības principiem.
Iespējams, jums tas liksies izaicinoši, bet retrīts var kļūt par dzīves pagrieziena punktu, kas jūsu dzīvi tikai bagātinās.

Retrītu vadīs Skolotāja Adžan Titameda (Ajahn Thitamedha)

ajahn_thitamedha

Adžan Titameda ir ordinējusies par mācekli Amaravati klosterī Lielbritānijā 1994.gadā, bet 1996.gada decembrī ordinējusies par mūķeni. Patlaban Adžan Titameda uzturas Čitavivekas klosterī (Cittaviveka Monastery) Lielbritānijā un Latvijā viesosies otro reizi.

Adžan Titameda (Ajahn Thitamedha) ir dzimusi 1961.gadā Rjazaņā, Krievijā. 1986.gadā viņa absolvēja Rjazaņas Medicīnas Universitāti un četrus gadus strādāja par ārsti. Ikdienas darbā viņai sastapās ar pacientu sāpēm, ciešanām un nāvi, kas radīja vēlēšanos izprast cilvēka eksistenci un atrast veidu, kā mazināt tā ciešanas.
Pirmo reizi par Budas mācību viņa uzzināja 1989.gadā un acumirklī izjuta dziļu iekšēju atsaukšanos uz to un patiesu prieku. Sākotnēji viņa praktizēja Tibetas budisma tradīcijā, bet 1992.gadā viņa uzzināja par Godājamo Skolotāju Ča (Ajhn Chah), lasīja viņa runas par Budas mācību (Dhamma talks) un izjuta dziļu rezonansi ar tajās pausto. Viņa vēlējās kļūt par mūķeni un 1994.gadā devās uz Amaravati klosteri (Lielbritānijā), lai ordinētos par mācekli (anagarika). 1996.gada decembrī viņa ordinējās par mūķeni (siladhara). Patlaban Adžan Titameda uzturas Čitavivekas klosterī (Cittaviveka Monastery) Lielbritānijā.

Adžan Titamedai patīk būt par samanu (klejojošu askētu), doties ceļā, lai pieņemtu laicīgo cilvēku pārtikas ziedojumus* un tudongā (Dhutanga)**, kad atrodas pilnīgā dabas norišu varā, praktizē paļāvību un ir atvērta labajam Universā un cilvēkos.
Tulkots un pārpublicēts no www.saranaloka.org
*Teravādas Budisma Meža tradīcijas mūkiem un mūķenēm nav atļauts nodarboties ar saimniecisku darbību (piem., dārzkopību), gatavot ēdienu, kā arī rīkoties ar naudu. Viņu pamatuzdevums ir veikt garīgo praksi un ar Budas mācības dziļu pārzināšanu un padomu būt noderīgiem pasaulīgu dzīvi dzīvojošajiem cilvēkiem. Mūki un mūķenes tādejādi ir pilnībā atkarīgi no laicīgo cilvēku ziedojumiem un dāvinājumiem. Taizemē Meža tradīcijas mūki un mūķenes katru rītu atstāj klosteri, lai dotos uz tuvējo ciematu, kur tos sagaida iedzīvotāji ar mūku un mūķeņu maltītei pagatavotu ēdienu. Šāda mūku un mūķeņu atkarība no iedzīvotāju rūpēm par viņu eksistenci nodrošina, ka Budas mācība ir pieejama ik vienam, ne tikai klosteru iemītniekiem.
** tudongs (Dhutanga - pali val.) apzīmē 13 askētisma prakses, kuru uzdevums ir palīdzēt padziļināt meditācijas praksi un dzīvot svētu dzīvi. Askētisko prakšu mērķis ir attīstīt praktizētāja spēju nepieķerties materiālām lietām. Tās ietver nosacījumus (ierobežojumus) attiecībā uz apģērbu, ēdienu, nakšņošanas vietu.

 

Ja esat izlēmuši piedalīties, tad lūdzam iepazīties ar četriem pielikumiem un nosūtīt mums pieteikuma anketu.

Tālrunis uzziņām: 29272421 (Vita)

1. Papildus informācija >> lasīt tālāk
2. Pieteikuma anketa (Lūdzu aizpildiet pieteikuma anketu un nosūtiet uz pasākumu e-pastu) >> lasīt tālāk
3. Pasākuma programma un skaidrojumi >> lasīt tālāk
4. Astoņi uzvedības noteikumi >> lasīt tālāk

Īpašas norādes, lai piedalītos retrītā

- Jums ir jāapņemas ievērot 8 uzvedības noteikumus, ievērot Klusumu.
- Informējiet organizatorus, ja Jums veselības dēļ ir nepieciešama speciāla diēta vai kādi citi īpaši apstākļi.
Rakstiet mums, lai uzzinātu par turpmākajiem pasākumiem vairāk.

 

 

Atsauksmes

Par šo pasākumu vēl nav saņemtas atsauksmes

Lai piedalītos domu apmaiņā, jums nepieciešams reģistrēties
Lietotājs:       Parole: