2013-07

Meditācijas un suttu retrīts ar Ajahn Brahmali

No 2013. gada 8. jūlija līdz 11. jūlijam meditācijas un suttu retrīts ar Skolotāju Ajahn Brahmali.

Norises laiks: sākums pirmdien, 8. jūlijā pl.18:00, noslēgums ceturtdien, 11. jūlijā ~ pl.12:30.

Norises vieta: Ķoņu pamatskola (vēst. Dīķeri) Maršruts kartē

 

Šajā retrītā aicinām piedalīties ikvienu, kam ir interese praktizēt meditāciju un gūt ieskatu Budas mācībā. Retrītā būs iekļautas meditācijas tehnikas sēdus un staigājot, kā arī suttu lasījumi ar komentāriem. Retrīta laikā tiks ievērots klusums, izņemot jautājumu un atbilžu stundu. Dienas kārtībā būs kopējās prakses un laiks tikai sev, brokastis un viena galvenā ēdienreize.

Dalībniekiem ir jāierodas uz pasākumu savlaicīgi, ikviens dalībnieks tiek aicināts palikt nometnē līdz tās noslēgumam.

Iespējams, tas liksies izaicinoši, taču retrīts var kļūt par dzīves pagrieziena punktu, kas bagātinās Jūsu dzīvi.

 

Ajahn BrahmaliSkolotājs: Ajahn Brahmali ir dzimis 1964. gadā, Norvēģijā. Pēc vizītes uz Japānu viņā radās interese par Budismu un meditāciju. Ieguvis inženierzinātņu un finanšu izglītību, viņš uzsāka savas klostera dzīves gaitas Amaravati un Chithurst budistu klosteros Anglijā.

Dzirdējis Ajahn Brahm mācības, viņš izlēma doties uz Bodhinyana klosteri Austrālijā, Pērtā. Ajahn Brahmali dzīvo Bodhinyana klosterī kopš 1994. gada, kur 1996. gadā Ajahn Brahm vadībā kļuva par mūku.

Skolotājs regulāri sniedz Dammas runas, vada meditācijas un suttu nodarbības, kā arī vada suttu un meditācijas retrītus Austrālijā, Āzijā un Eiropā. Ajahn Brahmali budisma pasaulē ir labi pazīstams kā Pali kanona suttu eksperts.

 

Suttas ir mācību kopums, ko saviem klausītājiem pirms 2500 gadiem sniedza indiešu apgaismotais skolotājs Buda. Suttās aplūkotās tēmas ir ļoti dažādas, sākot ar visvienkāršākajiem padomiem kā uzlabot dzīves kvalitāti praktizējot labestību un līdzjūtību un beidzot ar visdziļākajiem esamības jautājumiem, kā arī pakāpenisku garīgās attīstības ceļu, kas ved uz brīvību no esamības problēmām.

Suttu lasījumi: Ajahn Brahmali ļoti rūpīgi izskaidro suttās izlasīto balstoties uz savām plašajām zināšanām, kā arī uz savu, kā praktizējoša mūka, pieredzi. Skolotāja pasniegšanas stils ir aizraujošs gan tiem, kas ir budisti un zina par budismu daudz, gan tiem, kurus vairāk iedvesmo citas garīgās tradīcijas.Ieskatam par Skolotāju piedāvājam jums noskatīties vienu no Ajahn Brahmali Dammas runām:

Ieguvumi no suttu lasīšanas

 

 

 

 

 



Pieteikšanās un reģistrācijas kārtība

Ja esat izlēmuši piedalīties, tad lūdzam iepazīties ar diviem pielikumiem un nosūtiet mums ON-LINE pieteikuma anketu!

1. Papildus informācija
2. Pasākuma programma un skaidrojumi

Dalības ziedojums par 3 dienu retrītu: 35,-Ls.

Dalības iemaksas ir aprēķinātas, lai segtu dalībnieku dzīvošanas un ēdināšanas izdevumus, kā arī skolotāja ceļa izdevumus. Šī ir lieliska iespēja Dāsnuma praksei. To varat izpaust daudzos veidos – materiāli, ar darbu, ar vārdiem, domām. Ja esat gatavi aktīvi iesaistīties pasākuma norisē, lūdzu sazinieties ar organizatoriem.

Pasākuma norises valoda
Pasākums notiks angļu valodā ar tulkojumu uz latviešu valodu.

 

Atsauksmes

Par šo pasākumu vēl nav saņemtas atsauksmes

Lai piedalītos domu apmaiņā, jums nepieciešams reģistrēties
Lietotājs:       Parole: