2013-03

Nedēļas nogales meditācijas retrīts ar Ajahn Kovidu no 2013. gada 29. marta līdz 1. aprīlim

Aicinām uz meditācijas retrītu Lieldienās, Siguldā!

Atpūtas komplekss "Brūveri"

Skolotāja:

KovidaMāsa Kovida (Ajahn Kovida)

Māsa Kovida dzimusi Anglijā un uzaugusi kā jaunākā meita sešu bērnu ģimenē. Bērnībā viņu interesējusi kristietība, savukārt interese par budismu un meditāciju radusies pusaudža gados. Astoņdesmito gadu sākumā viņa pievienojās Kembridžas Budistu Sabiedrībai, kur saskārās ar Adžana Sumedho un Adžana Sučitto mācībām. Adžana Sundaras 1989. gadā vadītais retrīts Amaravati klosterī atstāja uz viņu paliekošu iespaidu, un triju gadu laikā viņa nobrieda kļūt par mūķeni. Pirmos gadus kā mūķene pavadījusi Amaravati klosterī, vēlāk - Čittavivekas klosterī (Anglijā). Mācījusies pie skolotājiem Taizemē un Birmā.

Par retrītu

Retrītā būs iekļautas meditācijas tehnikas gan sēžot, gan staigājot un tradicionālie apzināšanās vingrinājumi.

Dienas rutīnā līdzsvarā būs kopējās prakses un laiks tikai sev, brokastis un viena galvenā ēdienreize. Tas balstās uz budistu apzinātības un draudzības principiem.

Retrīts ir piemērots gan iesācējiem, gan pieredzējušiem meditētājiem.

Tiem, kas retrītā piedalās pirmo reizi, aicinām īpaši uzmanīgi iepazīties ar uzvedības noteikumiem retrīta laikā. Šo noteikumu ievērošana ir būtiska retrīta daļa, kas palīdz nomierināt prātu, kļūt apzinātākiem, piedzīvot. Mūsu pieredze liecina, ka tad, ja kāds neievēro noteikumus, zaudētāji ir visi. Tāpēc aicinām būt laipniem pret sevi un citiem meditētājiem!

Īpaši vēlamies akcentēt, ka retrīta laikā (izņemto īpašus laikus diskusijām, sarunām ar skolotāju) tiks ievērots klusums, nelietojam telefonus, datorus un citas iekārtas, nelasām presi, grāmatas.  Piedāvājam drošu vietu, kura jūs varat atstāt šīs lietas retrīta laikā. Ja jums būs nepieciešams sazināties ar kādu retrīta laikā, lūdzu, griezieties pie retrīta koordinatora, viņš jums palīdzēs. Ja jūs domājat ka kādam būs nepieciešams ar jums sazināties retrīta laikā, esat aicināti atstāt koordinatora tālruņa nr.

Par uzvedības noteikumiem retrīta laikā lasiet šeit.

Laiks

 29. marts 14:00 - 1. aprīlis 14:00

 Skat. „Retrīta dienas kārtība”

Vieta

 Siguldā, atpūtas kompleksā „Brūveri” (skat. www.hotelbruveri.lv)

Pieteikšanās

 Pirms reģistrācijas izlasiet šo dokumentu- „Reģistrācijas kārtība un samaksa”.

 Aizpildiet pieteikšanās anketu tiešsaistē šeit.

 Maksimālais dalībnieku skaits šajā retrītā ir 30 dalībnieki, tāpēc iesakām pietiekties ļoti laicīgi!

Dalības ziedojums

 42,-Ls par 4 dienu retrītu.

(Retrītu rīkošanas pamatā ir brīvprātīgais darbs, kā arī šajā tradīcijā skolotāji nekad nelūdz un nesaņem atlīdzību par mācīšanu. Dalības iemaksas ir aprēķinātas, lai segtu dalībnieku dzīvošanas un ēdināšanas izdevumus, kā arī skolotāja ceļa izdevumus.)

 

Atsauksmes

Par šo pasākumu vēl nav saņemtas atsauksmes

Lai piedalītos domu apmaiņā, jums nepieciešams reģistrēties
Lietotājs:       Parole: