2012-07

2012. gada 27. jūlijā - 5. augustā meditācijas retrīts ar Māsu Kovidu un Niku Kerolu

Norises vieta: Ķoņu pamatskola (vēst. Dīķeri)

Norises laiks: Iespējams piedalīties gan nedēļas nogales retrītā 27. - 29. jūlijā, gan palikt uz visu pilno 10 dienu retrītu no 27. jūlija - 5. augustam.

Retrīts / Meditācijas seminārs

Aicinām piedalīties meditācijas retrītā. Vai nu esat meditācijā iesācējs vai pieredzējis, retrīts padziļinās jūsu praksi un izpratni par meditāciju un apzinātību un palīdzēs dzīvot laimīgāk un piepildītāk.

Budisma mācība par meditāciju un garīgu praksi piedāvā pārbaudītu ceļu uz brīvību no ciešanām. Varbūt neticat, ka tas ir iespējams. Labākais veids to uzzināt ir izmēģinot. Meditācijas retrīta laikā jums nebūs jāpieņem Budisms vai jākļūst par budistu. Jums nav jātic idejām, vienkārši jums jābūt pārliecībai, ka dzīve var uzlaboties. Nav nozīmes, vai piederat kādai reliģijai, vai nē, meditācijas principi strādās neatkarīgi no tā.

Retrītā būs iekļautas meditācijas tehnikas gan sēžot, gan staigājot un tradicionālie ķermeņa apzināšanās vingrinājumi. Pamatā tiks ievērots klusums, bet ar atsevišķām diskusijām un interaktīvām sesijām.
Dienas rutīnā līdzsvarā būs kopējās prakses un laiks tikai sev, brokastis un viena galvenā ēdienreize. Tas balstās uz budistu apzinātības un draudzības principiem.

Iespējams, jums tas liksies izaicinoši, bet retrīts var kļūt par dzīves pagrieziena punktu, kas jūsu dzīvi tikai bagātinās.


Skolotāji:

KovidaMāsa Kovida (Ajahn Kovida)

Māsa Kovida dzimusi Anglijā un uzaugusi kā jaunākā meita sešu bērnu ģimenē. Bērnībā viņu interesējusi kristietība, savukārt interese par budismu un meditāciju radusies pusaudža gados. Astoņdesmito gadu sākumā viņa pievienojās Kembridžas Budistu Sabiedrībai, kur saskārās ar Adžana Sumedho un Adžana Sučitto mācībām. Adžana Sundaras 1989. gadā vadītais retrīts Amaravati klosterī atstāja uz viņu paliekošu iespaidu, un triju gadu laikā viņa nobrieda kļūt par mūķeni. Pirmos gadus kā mūķene pavadījusi Amaravati klosterī, vēlāk - Čittavivekas klosterī (Anglijā). Mācījusies pie skolotājiem Taizemē un Birmā.

 

Niks KerolsNiks Kerols (Nick Carroll)

Dzīvo Londonā, ir konsultants un psihoterapeits, specializējies pāra attiecību un traumu terapijā, vēl joprojām aktīvi praktizē. Vairāk nekā 30 gadus studējis un praktizējis budismu un daoismu, viņš kā garīgs padomnieks dalās ar gūtajām atziņām ar tiem, kurus aizrauj garīgā un meditācijas prakse.

Palīdzējis izveidot laicīgo budistu kopienu Amaravati klosterī Lielbritānijā. Ir precējies, divu pieaugušu bērnu tēvs.

 

Ja esat izlēmuši piedalīties, tad lūdzam iepazīties ar trīs pielikumiem un nosūtīt mums ON-LINE pieteikuma anketu!

1. Pieteikšanās kārtība, pasākuma izmaksas

2. Pasākuma programma un skaidrojumi

3. Astoņi uzvedības noteikumi


Dalības ziedojums:

(Šī summa ir minimālais ziedojums, kas sedz jūsu dzīvošanas, ēdināšanas izdevumus un skolotāja ceļa izdevumus. Jebkurš jūsu papildus ziedojums palīdzēs attīstīt meditācijas tradīcijas Latvijā.)


Ja meditācijas retrītā iepriekš neesat piedalījušies, esat lūgti apmeklēt meditācijas pirmdienas vakaros, kuros ir iespējams pārrunāt neskaidrības un citus jautājumus.

Šobrīd visas dalības vietas ir aizņemtas! Jūsu pieteikums tiks ieskaitīts - gaidīšanas listē. Tikai gadījumā, ja kāds dalībnieks atteiks savu dalību, jums būs iespēja piedalīties. (10 dienu retrīts nākamvasar būs no 27.jūnija - 7.jūlijam)

Atsauksmes

Par šo pasākumu vēl nav saņemtas atsauksmes

Lai piedalītos domu apmaiņā, jums nepieciešams reģistrēties
Lietotājs:       Parole: