2011-11

Kādēļ meditēt?

Izpēte nopietniem  meklētājiem

No 17. novembra līdz 20. novembrim
Siguldā, atpūtas kompleksā Brūveri

Nika Kerola vadībā

Ja uzskatām dzīvi par savu skolotāju, ja esam gana pazemīgi un ieguldām vajadzīgo piepūli, ja dzīvojam tikumīgu dzīvi un kopjam savu prātu, mēs saņemam vislielāko balvu - atklāsmi un iekšējo mieru.

Informācija īsumā: Ierašanās ceturtdien no 18.00, sākums 20.00 un nobeigums svētdien ap 15.00. Dalības ziedojums: 45 lati (Pāriem: 80 lati)

Nometnē var piedalīties arī dalībnieki bez iepriekšējas pieredzes.

1. Pieteikšanās kārtība, pasākuma izmaksas

2. Pasākuma programma un skaidrojumi

3. Astoņi uzvedības noteikumi

Ir daudz dažādu meditācijas veidu, tādēļ galvenā uzmanība šajā retrītā būs veltīta Vipassanas (Atklāsmes) meditācijas apgūšanai un dažādo meditācijas veidu atšķirību izpratnei.

Kad rodam atbildi uz jautājumu, kāpēc meditēt, un zinām, kādus mērķus dažādie meditācijas veidi ļauj sasniegt, tad varam praktizēt atbilstīgu meditāciju.

Citi jautājumi, kuri var tikt aplūkoti - Kā vislabāk meditēt? Vai ir iespējams piedzīvot dziļākus meditācijas stāvokļus, ja nedzīvojam klosterī kā mūks vai mūķene? Ar ko relaksējoša meditācija atšķiras no atklāsmes meditācijas? Kā meditācijas praksi savienot ar attiecībām un pienākumiem? Kā ikdienā sasniegt dziļu meditāciju? Vai vispār vajag mēģināt? Kā arī jebkuri citi jautājumu, kurus jums būs iespēja uzdot skolotājam.

Dziļa katram savas pieredzes izpēte meditācijās un skolotāja stāstītais palīdzēs gūt izpratni par šiem un citiem jautājumiem. Retrītā veiksim arī fiziskus vingrinājumus sava ķermeņa un sajūtu labākai apzināšanai, jo tieši fiziskajā ķermenī mēs piedzīvojam savas emocijas. Uzzināsiet arī par rietumu psiholoģijas atziņām par tradicionālām budisma mācībām un meditācijas praksi.

Niks Kerols dzīvo Londonā, kur ilgus gadus vadījis savu restaurācijas uzņēmumu. Niks Kerols ir konsultants un psihoterapeits, specializējoties pāra attiecību un traumu terapijā un vēl joprojām aktīvi praktizē. Vairāk kā 30 gadus studējis un praktizējis budismu un daoismu viņš kā garīgs padomnieks dalās ar gūtajām atziņām ar tiem, kurus aizrauj garīgā un meditācijas prakse. Viņš vada arī laju kopienu budistu klosterī Amaravati Lielbritānijā.

Budajana jeb Budas ceļš ir no dogmām brīva un uz pieredzi balstīta esības un apziņas dabas pētīšana. Šis ceļš ir pieejams visiem, un tas norāda uz eksistences dabu, tieši tādu, kāda tā ir mums visiem.

Ja esat izlēmuši piedalīties, tad lūdzam iepazīties ar trīs pielikumiem un nosūtīt mums ON-LINE pieteikuma anketu, kuru var atrast teksta beigās!

1. Pieteikšanās kārtība, pasākuma izmaksas

2. Pasākuma programma un skaidrojumi

3. Astoņi uzvedības noteikumi

Īpašas norādes, lai piedalītos retrītā

Ja meditācijas retrītā iepriekš neesat piedalījušies, tad esat lūgti apmeklēt meditāciju pirmdienas vakarā, kad būs iespēja pārrunāt neskaidrības un citus jautājumus, kas palīdzēs izlemt - piedalīties vai nē.
Sīkāka informācija/ organizatori:

Sandis K Dūšelis 25885999; Evija Apine 29641554

Atsauksmes

Par šo pasākumu vēl nav saņemtas atsauksmes

Lai piedalītos domu apmaiņā, jums nepieciešams reģistrēties
Lietotājs:       Parole: